top of page

De CBF erkenning

Wat is de Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF.

 

Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie: Het CBF-Erkenningspaspoort
Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen.

Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd.

Via onderstaande knop kun je ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.

CBF_ERkend_SSK.png

De ANBI Status

De Stichting Sailing Kids is aangemerkt als ANBI instelling bij de belastingdienst, een gift aan de Stichting Sailing Kids is dus geheel of gedeeltelijk vrijgesteld van belasting.

Het RSIN nr. van de stichting is: 817400229
Voor meer informatie over de ANBI status via de belastingdienst klik hier

Voor meer informatie over
Giften aan goede doelen,
lees er alles over bij de belastingdienst (klik op link) Belastingdienst

Directe link naar het CBF:

Logo_Erkend_Goed_Doel_RGB.png
Donateursb.png

De stichting Sailing Kids is participant en ondertekenaar van de Donateursbelofte.

bottom of page