top of page

Overzicht schepen

Een divers aanbod, elk seizoen verrassend

De stichting Sailing Kids bezit zelf geen schepen, maar huurt voor elke doelgroep een geschikt schip in, daarom varieert het aanbod jaarlijks.
Een aantal schepen keert steeds terug, vanwege de goede ervaringen.

Hieronder een greep uit een aantal schepen, waarmee Sailing Kids tochten zijn gevaren;

1. Tall ship De Eendracht

Zeilen met de Eendracht doe je samen. De Eendracht maakt zeer uiteenlopende zeilreizen, vanuit thuishaven Rotterdam tot een Atlantische Oversteek. En dit jaar een bijzondere tocht naar Aalborg, Denemarken.

Sailing Kids is dan ook zeer verheugd een samenwerking met de Eendracht te hebben aangegaan! Samen zorgen we voor bijzondere zeilreizen voor onze deelnemers, vrijwilligers en sponsors.

Ook organiseert de Eendracht bijzondere projecten en speciale reizen voor wie buiten de boot dreigt te vallen.
Het motto van de Eendracht motto luid dan ook: "Stimuleren, samenwerken, discipline, teamgeest en doorzettings- vermogen, Eendracht!" Welkom aan boord!

Meer info op: www.eendracht.nl

SSK_ROND_LOGO.png

2. Tweemast klipper de Wilhelmina

De Wilhelmina is door de eerste eigenaar St Antoine gedoopt en in 1925 word zij voor het eerst Wilhelmina genoemd. Na 90 jaar vracht te hebben vervoerd door heel Nederland, Duitsland en Denemarken, is de Wilhelmina in 1983 omgebouwd tot passagiers schip.

In de ruime en beschutte kuip van de Wilhelmina is het goed toeven.

De Wilhelmina heeft centrale verwarming en warm water in het hele schip.

Aan boord vindt u, behalve de keuken en het dagverblijf 3 douches, 3 toiletten, 2 x 1-persoonshut, 6 x 2-persoonshut, 3 x 4-persoonshut.

Meer info op: www.wadgenieten.nl

Schipper is Harriët Stalman "Het werken met mensen vind ik heel fijn, iedere groep is weer anders en vraagt haar eigen benadering.
Daar probeer ik zo goed mogelijk op in te spelen, het is tenslotte de vakantie en de vaarbeleving van onze gasten
".

Wilhelmina1.jpg

3. Tweemast klipper De Vliegende Hollander

De Vliegende Hollander blaast een oude legende nieuw leven in... plotseling duikt zij op uit de laaghangende nevel van het IJsselmeer of men ziet haar kenmerkende silhouet verdwijnen aan de horizon op de Waddenzee...

Stoer takelwerk en de schilderachtige lijnen maken van dit schip een bijzonder pronkstuk. Het knusse dagverblijf met piano en bar, ademt de sfeer van verre landen, spannende verhalen en lang vervlogen tijden.

Schipper Frank van der Schee leeft sinds zijn jeugd al op het water en heeft daardoor een schat aan ervaringen die hem op zijn avontuurlijke tochten goed van pas komen. Volg ook de lokroep van de Vliegende Hollander en beleef opnieuw de mythe van dit prachtige schip op het IJsselmeer en de Waddenzee! Link naar schips-info: Frisian Sailing Company.

4. De Zeeland

De Zeeland is gebouwd in 1904 en werd jarenlang gebruikt om vracht te vervoeren over de Nederlandse en Duitse rivieren en kanalen. Inmiddels is het schip omgebouwd tot een schitterende evenementenlocatie, met twee prachtige, karakteristieke ruimtes voor maximaal 125 gasten.

Aan de voorzijde van het schip is het heerlijk toeven in de comfortabele ruime salon (60m2). Met 12 verwarmde ramen biedt deze ruimte een schitterend uitzicht tijdens het varen. De salon is uitgerust met een luxe espressobar en is met 60 zitplaatsen de ideale locatie voor een groot feest, diner, vergadering of een presentatie.

Rolstoelvriendelijk

De voormalige roef van het schip is omgetoverd tot een sfeervolle Engelse pub met een maritiem tintje. De prachtige bar, de eiken vloer, de lambrisering en de oude scheepslampen maken van de Captain’s Cabin een karakteristieke en gezellige ruimte.

"Alle vertrekken op de Zeeland zijn volledig rolstoelvriendelijk. Door de diverse aangepaste faciliteiten kan iedereen zich gemakkelijk over het schip bewegen" aldus schipper Peter. www.dezeeland.com.

5. Geniet van het zeilen met de Zeemeeuw

De Zeemeeuw is een robuuste logger uit 1924. Dankzij jarenlang liefdevol onderhoud ziet ze er nog prachtig uit. Aan dek kan je heerlijk zitten, zowel in de kuip als bij de schipper op het achterdek.

Interieur

Het gastenverblijf is ruim en heeft een stijlvolle mahoniehouten betimmering. Overal proef je de warme scheepssfeer. In het kombuis is alles aanwezig om een goede maaltijd te bereiden voor grote groepen. De hutten zijn ruim met eigen wastafels, cv en stopcontacten.

Vaargebied

Het schip vaart vanuit Harlingen uit en biedt de mogelijkheid om het Waddengebied te ontdekken en bezoek aan sfeervolle IJsselmeer steden.
Voor meer info bekijk de website van de Zeemeeuw.

zeemeeuw-onder-zeil.jpg
bottom of page