top of page
Hoe verloopt een Sailing Kids tocht?

Op de vertrekdag worden alle gasten rond 10.00 uur aan boord verwacht in de vertrekhaven. Het Sailing Kids team en de bemanning van het schip verwelkomen alle deelnemers. Onder het genot van een kop koffie, thee of wat drinken voor de kinderen met wat lekkers, wordt in het kort verteld wat iedereen kan verwachten van de Sailing Kids week. Daarna krijgen alle gezinnen een hut toegewezen en kan iedereen het schip verkennen. Natuurlijk wordt ook een kennismakings spelletje met alle deelnemers gedaan.

Aan het begin van de middag wordt uitgevaren en kunnen de zeilen worden gehesen. Er wordt gevaren op het IJsselmeer, het Markermeer en/of de Waddenzee of de Grevelingen (Z-H) (verschilt per tocht) waarbij de vaarroute afhangt van weer en wind. De schipper bekijkt de weersverwachting en laat per dag weten waar naar toe wordt gevaren, maar omdat niets veranderlijker is dan het weer, kan het zijn dat het programma er anders uit komt te zien.

Bij een tocht rondom het IJsselmeer en Markermeer worden diverse steden aangedaan en leuke bezienswaardigheden bezocht zoals bijvoorbeeld Stavoren, Urk, Het zuiderzeemuseum te Enkhuizen. Bij gunstige wind kan er naar de wadden worden gevaren of een eiland worden bezocht zoals Terschelling of Ameland. Zelfs droogvallen op de wadden is soms mogelijk. En er is gerede kans om daar ook zeehonden te spotten.

Bij een tocht vanuit Hellevoetsluis kunnen er ook verschillende leuke plaatsen bezocht zoals Bruinisse, Het eiland Tien Gemeten, De Brouwersdam en vele andere plaatsen. Ook zijn er spannende activiteiten zoals krabben vangen met aansluitend een krabben race of een vreugdevuur maken op een onbewoond eiland. Alikruiken en oesters zoeken en bereiden. Je eigen gevangen vis roosteren, het kan allemaal zomaar gebeuren tijdens een Sailing Kids reis.

Aan boord wordt goed gezorgd voor de inwendige mens. Onze eigen koks zorgen voor ontbijt, lunch, warme avondmaaltijd en fijne tussendoortjes waarbij vanzelfsprekend rekening wordt gehouden met speciale wensen en diëten. Na een fijne dag varen, is er ’s avond tijd voor gezellig samenzijn, kletsen, spelletjes doen, uitgaan aan wal gaan, etc.

De laatste dag van de zeilweek vaart het schip terug naar meestal de vertrekhaven (Enkhuizen, Lelystad of Hellevoetsluis, afhankelijk v/d tocht). Tussen ongeveer 13.00 uur en 15.00 uur zullen alle deelnemers en het team afscheid nemen van elkaar om vervolgens van boord en huiswaarts te gaan. Hopelijk met een plunjezak vol verhalen, een ervaring rijker en een fijne herinnering aan een onvergetelijke Sailing Kids week.

bottom of page