top of page
Verslag van de tocht met de Eendracht naar Denemarken!

De Eendracht en de stichting Sailing Kids organiseerden samen in 2019 deze bijzondere jongeren zeiltocht in samenwerking met de V.O.K.K., VOX en het ErasmusMC-Sophia Rotterdam.

Hoe het begon:

Op zondag 26 juni maakten de jongeren alvast kennis met de zeebonken van de Eendracht als voorbereiding op de eerste avontuurlijke buitenlandse zee zeilreis van Sailing Kids. De kwartiermeesters gaven een rondleiding door het schip en een briefing over de tocht, waarna diverse vragen werden beantwoord. De voorpret van deze reis was nu al begonnen en we wensten iedereen dan ook alvast succes met inpakken van de weekendtas (géén koffer ;-)) en de mentale voorbereiding op een reis zonder wifi!

 

Sailing Kids goes Denmark!
Het avontuur met de 28 jongeren op de Eendracht is op 29 juni 2019 begonnen, na het officieel hijsen van de Sailing Kids vlag door Patty en Jary, gaat deze eerste buitenlandse Sailing Kids tocht van start. Iedereen is in opperbeste stemming en kijkt uit naar de avonturen op het ruime sop. Niels zorgde alvast voor muzikale omlijsting en kreeg gelijk bijval van de groep. We wensen jullie een behouden vaart en veel plezier! De Sailing Kids mascotte is ook deze reis weer van de partij!

30 juni - Waar zijn ze?

Voor de thuisblijvers is het ook spannend. Waar zijn ze? Contact is alleen mogelijk via marifoon, en de Eendracht bevindt zich dus ergens tussen de wadden eilanden en het uiterste puntje van Denemarken op de Noordzee. Gelukkig kunnen we ze volgen via de satelliet van marinetraffic; https://www.marinetraffic.com/…/…/home/shipid:230768 Een mogelijkheid waar door het thuisfront gretig gebruik wordt gemaakt.
 

Onderweg

De eerste paar dagen op zee zijn rustig en het weer is uitstekend. Echter na het ronden van kop van Denemarken begint het weer om te slaan en trekt de wind aan tot wel windkracht 6. Voor de bemanning een spannend moment, want nu gaat de Eendracht vaart maken en vliegt het schuim je om de oren! Gelukkig komt de haven van Aalborg al snel in zicht en is iedereen blij weer vaste grond onder de voeten te hebben.

Thuisreis

"Bus voor een dag" van busbedrijf de Snelle Vliet verzorgd de terugreis. Deze verloopt voorspoedig en uiteindelijk komt de hele groep te nieuwe vriendschappen en mooie verhalen en ervaringen beladen s'nachts om 01.00 uur in Utrecht aan, waar ze opgewacht worden door het thuisfront. 

Deze zeilreis is mogelijk gemaakt door sponsoring van het C.J. Jaski fonds.

Wil je meer informatie over deze reis?

Bekijk dan deze speciale pagina op de website van de Eendracht;

www.eendracht.nl/zeilschip-eendracht/sailingkids

Voor info via Sailing Kids, mail naar: info@sailingkids.eu

Wilt u ons helpen en meer van deze tochten mogelijk maken?

Overweeg dan sponsor te worden of wordt vaste donateur!

jaski-logo.png

Hieronder een video van de Eendracht op volle zee

SSK_logo-standaard.png
Logo_Eendracht.png
VOKK-logo.png
bottom of page